باشگاه خبری فراساحل: رئیس دانشکده علوم دریایی دانشگاه خلیج فارس گفت: به منظور موفقیت در اقتصاد مقاومتی باید ظرفیت دریاها و اقیانوسها از لحاظ کاربردی مورد شناسایی مطلوبی قرار گیرد. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از مارین نیوز، پرویز باورصاد در حاشیه نخستین همایش هواشناسی دریایی و بزرگداشت روز جهانی اقیانوسها در جمع خبرنگاران افزود: در این راستا مرکز ملی اقیانوس شناسی اقدامهای خوبی را شروع کرده که امید است از سوی دولت و مجلس شورای اسلامی حمایت لازم از ان صورت گیرد.
رئیس دانشکده علوم دریایی دانشگاه خلیج فارس در اهممت اقیانوس و دریا شناسی بیان کرد: اهمیت این مهم تا جایی است که برای رفتن به فضا نیز باید اقیانوس و دریا بخوبی شناسایی شوند. باورصاد گفت: اقیانوسها و دریاها به عنوان اجزای اصلی کره زمین از ویژگیهای متفاوتی برخوردارند که تاکنون شاید 93 تا 94 درصد انها شناخته شده است. باورصاد افزود: با این حال امید است نخستین کشتی کاوش دریایی در خلیج فارس و بویژه بوشهر فعالیت خود را آغاز کند.
وی یادآور شد: آمریکای لاتین هم اکنون از 300 فروند کشتی کاوشگر در سطح دریاها استفاده میکند و این نشان از اهمیت و شناخت کامل آنها نسبت به شناخت ظرفیتهای دریایی است. باورصاد بیان داشت: دو مساله محیط زیست و دریا هیچگونه مرزی ندارند و کشورها در این دو حوزه نیاز دارند که هماهنگ با یکدگیر عمل کنند. رئیس دانشکده علوم دریایی دانشگاه خلیج فارس بیان داشت: در سطح کشور هم اکنون17 دستگاه در ارتباط با فعالیت های دریایی هستند که به منظور انسجام بیشتر باید بطور منسجم به فعالیتهای خود در این حوزه بپردازند.
باورصاد گفت: در شرایط کنونی تنها 150 هزار نفر از ایران در سطح دریا فعالیت دارند که باید این میزان به 10 درصد میزان جمعیت اشتغال کشور برسد. وی تاکید کرد: در کشور نیاز مبرم به تدوین و تصویب سند سیاست دریایی و اقیانوسی احساس میشود. باورصاد گفت: در کشورهای بزرگ دنیا نزدیک به 100 سال است که در بخش فعالیتهای دریایی بر اساس یک سند مدون حرکت میکنند. وی در ارتباط با ظرفیت دریایی استان بوشهر نیز گفت: خور لشکری و سلطانی از ظرفیتهای بسیار مناسب برای ورزشهای آبی است که باید مورد استفاده قرار گیرند.
کد خبر : 1801
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir